2013. december 13., péntek

Álomszótár - H - I - J

*HAB - Szeszély; könnyen keletkező, könnyen múló érzelmek. Piszkos hab: kellemetlen kaland, amire rossz szájízzel emlékezel vissza. Habfürdő: kiadás, amit megbántál; emészted magad könnyelmű viselkedések, elvesztett pénzed miatt. Habos sütemény: gyerekes érzelmek; hiszti.

*HABARCS - Meggondolatlan cselekedet; kényelmetlen helyzet.

*HÁBORÚ - Alkalmazkodni kényszerülsz.

*HABVERŐ - Felnagyítasz egy jelentéktelen eseményt.

*HAGYMA - Módszeres gondolkodás. Hagymát vágni: ráébredsz egy neked nem tetsző körülményre; felfedezés, aminek nem örülsz.

*HAJ - Megbúvó érzelmek, rejtett gondolatok. Hajad, ha megállíthatatlanul nő, lehúzza a fejed: szomorúság. Levágott haj: elveszett szerelem. Ha magad vágod a hajad: elkövetett hibádért megharagszanak rád. Ha más haját vágod: haragszol. Partnered haját vágni: agresszív szerelem. Hosszú, selymes haj: könnyedség, kis felelőtlenség. Durva, szúrós, sörteszerű haj: megbántottság. Göndör haj: titokban tartott szerelem; leleplezett érzelmek. Aranyhaj: érzelmeidet akaratod ellenére elárulod és ebből bajod származik. Hulló hajszálak; hajszálak a kezedben: mély szomorúság, amit egy szeretett személy elvesztése vagy árulása miatt élsz át. Hajat festeni: hazugság. Hajfonat: álmodozás; regényes tervek. Kócos haj: rendezetlen anyagi ügyek. Ősz haj: tisztesség.

*HÁJ - Megelégedettség; gyarapodás; kemény munkával szerzett pénz.

*HAJCSAT - Érzelem, amit a legjobb meggyőződésed ellenére sem bírsz titkolni. Más hajából hajcsatot, hajtűt kiesni ha látsz: olyan dolgokat engedsz meg magadnak, aminek a negyedéért másokat megszólnál.

*HAJCSAVARÓ - Az ellenkezőjét igyekszel mutatni annak, mint amit érzel. Hajcsavaró, ami kicsúszik a hajadból: elszólod magad. Hajcsavaró, amit nem tudsz kivenni a hajadból, beleakad: rossz tanács, idegen befolyás.

*HAJHÁLÓ -Fegyelmezetlenség, késés.

*HAJÓ - -Általában veszedelem, fenyegetettség. Nagy, fehér hajó: túlzott tisztelet, kritikátlanság; az anyához, idősebb nőhöz való ragaszkodás. Sötét hajó ha feléd közeledik: gyermekkori szigorú büntetés emléke. Papírhajó: tekintélyvesztés. Hajótörés: keserű csalódás, elárultatás. Ha fehér hajót tiszta időben látsz magad felé fenyegetően közeledni: elhiszed, hogy annak van igaza, aki bántott. Hajóablak: kíváncsiskodó természet. Hajóablakon beömlő víz: túl sokan szólnak bele a dolgaidba, minden kérésnek eleget akarsz tenni. Hajó, ami a levegőben úszik: idegennek érzed magad a saját bőrödben; nem fogadod el a magad valóságát. Szárazföldön, házak között mozgó hajó: a mindennapi gondokban elaprózódó, elsivárosodó gondolatok, érzelmek; feszültség az eszmék és a tapasztalatok között. Hajótörés: kiábrándulás egy ideálból; érzelmi megrázkódtatás. Zátonyra futó hajó: szexuális természetű probléma a partnerkapcsolatban. Nőknek: rosszul ítéled meg magad; rossz példaképet választottál.

*HAJOLNI , hajlítani - Visszafogottság, gátlás.

*HAJSZÁRÍTÓ - Akaratod ellenére ébredő vágyak. *Hajtű - Rossz tréfa, amivel megbántanak.

*HAJTŰKANYAR - - Kockázatos vállalkozás. Hajtűkanyarból kisodródni: kicsapongás, annak összes kellemetlen következményeivel együtt; tivornyázás utáni - másnaposság.

*HAL - - Szerelmi vágy. Nők álmában: hal, amit a kezedben kell tartanod és utálod fogni vagy hal, ami a testedhez ér és undort vált ki: idegenkedés a testi szerelemtől egy különben kellemesnek hitt kapcsolatban; hal, amit mindenképpen a kezedben akarsz tartani, de az kifickándozik onnan: önbizalomhiány, tartózkodás. Sikertelenségérzés. Férfiálomban undort ébresztő hal: keményebbnek mutatod magad annál, mint amilyen valójában vagy: röstelled érzelmeidet. Díszhal: viszonzatlan szerelem, hideg partner. Óriás hal: elégedetlen vagy magaddal, ugyanakkor hajlamos vagy a nagyképűsködésre, dicsekszel. Döglött hal: kudarc. Halpikkely: pénz. Hal, ami beszél: lassan múló fájdalom.

*HALÁL - Régi magyarázat: szerencse, hosszú élet. Valaki az utadban áll egy vágyad megvalósításában, úgy érzet gátolva vagy. Ha meghalsz álmodban: egy életszakasz lezárása; az élethez és dolgokhoz való hozzáállásod képes vagy megváltoztatni. Családtag haláláról álmodni: ha ő kedves neked: önzés és önbizalomhiány, félsz hogy az életben egyedül nem boldogulsz, támogatásra van szükséged, félsz hogy elveszíted a kapaszkodót. Ismeretlen személy, ha szemed láttára meghal: ellenséged ármánykodásai ellen védett vagy. A Halál (csukjás): megszabadulsz egy problémától. A Halál, ha táncra kér: érzelmeid csitulása. Haláltánc: kiközösítettség érzése; beilleszkedési nehézségek; jó értelemben vett érzékenység, finomság.

*HALÁSZ - vagy halászni: lelki harmónia megtalálása.

*HALÁSZNI - Megnyugvás, lelki egyensúly megtalálása. Viharban halászni: kihívásokra vágysz, az életed kicsit unalmasnak találod.

*HÁLÓ - Bevásárló háló, ami kiszakad: feledékenység, időhiány, kapkodás. Halászháló: Szexuális vágy, szerelmi háromszög. Hálóba halakkal együtt keveredni: szenvedélyes, gyakran viszonzatlan szerelem; hálóba keveredni, de kijutni onnan a szabad vízbe: gyötrelmes, de ébrentartott szerelem.

*HÁLÓING - Szexuális jelkép. Szép csipke hálóing: jó partnerkapcsolat. Szakadt vagy piszkos hálóing: partnereddel nem vagytok egy hullámhosszon. Hálóingben lófrálni az utcán: ha ez vidámsággal tölt el: csapodár természet, de ez nem zavar téged; ha félelemmel: szorongás, kisebbségi komplexus.

*HÁLÓKOCSI - Bizonytalan emlékezet; egy kellemes kalandod körülményeire már nem tudsz pontosan visszaemlékezni; nem tudod, hogy kinek mondtad ezt, kinek azt.

*HÁLÓSZOBA - Saját hálószoba: csalódás a partnerkapcsolatban. Hálószobát takarítani: rejtegetnivaló, ami lehet, hogy kiderül. Idegen ember hálószobáját takarítani: rájössz valakinek a titkára.

*HALOTT - Lezáratlan személyes ügyek. Ha halott ismerősöddel, hozzátartozóddal találkozol és ez örömöt okoz: hiányérzet, fájdalom, nem tudsz belenyugodni elvesztésébe. Ha boldognak, egészségesnek látod, de betegségben halt meg: nagyon hiányzik neked az illető személy, de tudod, hogy megkönnyebbült, megszabadult a kínoktól és ez megnyugvással tölt el. Ha rémületet okoz: lelkiismeret furdalás, bűntudat; valamivel megbántottad, nem szenteltél rá elég időt életében és ezt már nem tudod többé jóvá tenni. Halottnak látni valakit, aki még él: gyűlölet, amit a halott iránt érzel; lelkiismeret furdalás, hogy legszívesebben a a halálát kívánnád. Ismeretlen halott: régi vágyad teljesülhet; váratlan segítséget kapsz. Ijesztő, undort keltő halott, : olyan partnerkapcsolat, melytől szabadulnál.

*HALOTTASHÁZ - Szeretnéd ha különleges lennél és fel- vagy többet figyelnének rád. *Halottaskocsi Érzelmi esetleg fizikai gyógyulás.

*HAMIS - ékszer Kiábrándulás; egy személyt vagy egy társaságot túl sokra értékeltél és most egy kicsit csalódott, kiábrándult vagy.

*HAMIS - énekszót hallani Makacsság. Hamisan énekelni: dac; csak azért nem figyelsz az intelmekre, hogy önállóságodat fitogtasd. *Hamisítani pénzt - Gyanúsan szépnek tartasz valamit.

*HAMU - Könnyen jössz zavarba.

*HANG - Oktalan gyanú, féltékenység. Ismeretlen forrásból jövő, messziről hallatszó hang: elfogadhatatlan magyarázat. Hang, amit egészen közelről hallasz, feloldhatatlannak tűnő ellentmondás; idegennek érzett gondolatok.

*HANGSZER -Általában: csábítás, kívülről jött irányítás, tanács, amit kétkedéssel fogadsz. Hangszeren játszani: ne késztesd barátaid olyasmire, ami a kedvük ellen való. *Hangszóró - Kellemetlen kolléganő; munkahelyi bonyodalmak.

*HANGYA- A hangyával álmodás vegetatív idegrendszeri zavarokra utalhat. - hangyát látni: kitartó, türelmes munka, - ha rád mászik: szerencse ér, - hangya ami megcsíp: ha tovább képzed magad munkádban, lesz anyagi vonzata is, - hangyát széttaposni: gondjaid vannak.

*HARAG , düh Létező személlyel vagy eseménnyel kapcsolatban: Ha álmodban iszonyatos dühöt érzel valakivel vagy valamivel szemben, érdemes elgondolkodnod azon hogy a valóságban meg tudod-e változtatni ezt a helyzetet. Az álmodban konkretizált harag kiadása egy valószínűleg már jó ideje lelki kínokat okozó probléma felgyülemlésének a következménye. Olyan dolgot kell elviselned amit az Éned igazából nagyon nem kíván. Talán kényszerhelyzetben vagy. Lehet hogy ébredés után a mérged kiadásától megkönnyebültebben érzed magad, de az igazi probléma továbbra is fennáll. Alaposan gondold végig milyen következményei lennének a változásnak, milyen barátságos megoldás lenne a célravezető, hogy kijuss ebből az élethelyzetből. Nem létező személlyel vagy helyzettel kapcsolatban: Feszült és stresszes vagy, de nem biztos hogy pontosan tudod mi okozza ezt. Próbálj szabadidődben olyan dolgokkal foglalkozni ami kedvedre való és "ne vedd magadra mások terhét" is.

*HARANG - Ijesztő hír, vaklárma. Hangszórót hallani: úgy érzed, nem avatnak be valamibe, ami rád is tartozna.

*HARANGOZÓ - Tartasz egy rossz hír megérkezésétől.

*HARAPÁS - Ha megharapnak: ellenségeskedés. Ha állat harap meg: féltékenység.

*HARAPNI - Bosszúvágy.

*HARCKOCSI - Anyós; vagy más lehengerlő, ellentmondást nem tűrő nőszemély.

*HARCMEZŐ - Háztartási gond.

*HARISNYA - Kacérkodás. Nők álmában: szinte mindenkin kipróbálod az oroszlánkörmöd; férfiálomban: érdekes szex kívánság.

*HARKÁLY - Úgy érzed, hogy kedves ismerőseid mostanában elhanyagolnak.

*HÁROM - Bűvös szám a szerelemben. Nők álmában a hármas szám: élénk természetet, férfiak álmában gyengeséget jelez, ami sikerek hajszolásában is megnyilvánul. Háromlábú asztal vagy szék: nők álmában: malac gondolatok; férfiak álmában: még malacabb gondolatok. Régi följegyzés szerint a hármas szám: mély meggyőződés; hit.

*HÁRTYA - Könnyűnek ítélsz meg egy feladatot, pedig az alaposan próbára tesz.

*HÁT - Ellenséges indulatok. Hátát mosni valakinek: érdekkapcsolat. Határ, határállomás - Gond, időzavar, túlvállalás.

*HATÁRŐR - Kedved szegik; akadályoznak a munkádban.

*HATÁROZAT -Önállótlanság.

*HÁTGERINC - Tudálékoskodás; önhittség, lényeges szempontok figyelmen kívül hagyása.

*HÁTSZIN - Kegyes csalás.

*HATTYÚ - Törékeny érzelmek; visszahúzódó természet. Vízen úszó, de szárnyaival csapkodó hattyú: több bátorítást vársz, könnyen elveszted az önbizalmad. Mozdulatlanul úszó hattyú: egy csekélység miatt vagy sértett, ne határozz el gyerekes dolgokat. Úszó hattyút a tükörképével együtt látni: különös érzékenység, szokatlan vonzalom; női álomban: rajongás egy barátnő iránt. Sok hattyú: képes vagy naponta változtatni rajongásod tárgyát. Hattyú, ha a szobában, lakásodban van: szentimentális lélek, gazdag fantázia; ábrándozás földöntúli sikerekről. *Havas táj - Magány.

*HÁZ - Ismeretlen ház, amelyben eltévedsz: gyermekkori bizonytalanságod valami felelevenítette. Ismeretlen ház, amiben otthonosan érzed magad, érdekes helyeket és embereket találsz benne: barátságos természet; kis szerelmi bonyodalom, bánat, amiből könnyen kikerülsz. Házat építeni: jó szervezőkészség, ami kihasználatlan. Összedőlő ház: terhedre van az önállóságod, visszavágysz a gyermekkorba. Ablaktalan ház: nagyon félsz, hogy kiismernek, megtudják titkaid; ügyetlenül hazudsz. Ház, amibe nem tudsz bemenni, mert nem találod a kaput: rejtély, amit nem tudsz megoldani.

*HÁZALÓ- Letagadott vásárlás; valami könnyű kis örömet szereztél magadnak egy teljesen felesleges beszerzéssel. Nők álmában: megvetted a századik szemhéjfestéket kölnit, rúzst, egyebet, amit szintén nem fogsz használni.

*HÁZASSÁGKÖTŐ terem - Lányok álmában: önmagáért beszél; asszonyok álmában: teljesületlen álmok; lelkiismeret-furdalás; férfiálomban: vegyes érzelmek, befolyásoltság. *Házkutatás - Fájdalmasan kevés rejtegetni- titkolnivaló.

*HÁZMESTER - Találgatás egy ismerősöd ügyeivel kapcsolatban

*HEG - Magad is sajnálod, hogy dédelgetett bánatod elmúlt.

*HEGEDŰ - Férfiálomban: áhított és elérhetetlennek érzett nő; hegedű, amin nem tudsz játszani, vagy nem találod hozzá a vonót: kevésnek érzed magad a vágyott nőhöz; félsz a megmérettetéstől. Női álomban: partneredet kicsit bárdolatlannak tartod, kifinomultabb társ után vágyakozol. Levegőben úszó hegedű: nemcsak kifinomult, hanem nagyon kifinomult vágyak.

*HEGEDŰSZÓ-t hallani Barátságos, kissé talán álszent viselkedés, mindenkinek azt mondod, amit hallani akar, hogy jóban légy vele. Férfiak álmában: a férfiasságuk fitogtatása, túlértékelése. Régi magyarázat: gyakori álom leánykérés után; jó hír. Férfiálomban: bók, elismerés, amit egy asszonytól kapsz.

*HEGESZTENI- Makacs ragaszkodás.

*HEGY - Általában kishitűség, bátortalanság, szorongás. De hegyre felkapaszkodni: sikerrel győzöd le mind a magadban hordott, mind a külső akadályokat. Sziklás hegyre könnyedén feljutni, meredek hegyfalon felszaladni: alábecsülsz egy előtted álló feladatot. Ha fáradsággal, erővel kapaszkodsz fel: lassan, de leküzdöd félelmed, megbirkózol a feladattal, amitől annyira tartasz. Hegyre, kötél segítségével, felkapaszkodni: büszkeség; segítségre, támogatásra vágysz, de gőgösen eltitkolod azt. *Hegycsúcs Ha fölérsz oda, onnan körülpillantasz: magány, értékes vagy annak tartott gondolataidat nincs kivet megosztanod. Hegycsúcson többekkel állni: az elegancia sikertelen hajszolása; sznobizmus. Ha hegycsúcsról nem látsz le a tájra, köd, felhő vagy egyéb akadály miatt: félelem; bizonytalan vagy gondolataid helyességében, őrlődsz. Föléd magasodó hegycsúcs: gyávaság. Havas hegycsúcs: zsarnok hozzátartozó; gyermekkori rettegések emléke. *Hegyező -Férfiálomban: kis felsülés, sikertelenség. Női álomban: cselezés, furfangos hódítási igyekezet.

*HENGER -Bizonyítási kényszer; produkálni akarod magad. Falat hengerrel festeni: kibékülés.

*HENTES -Dühkitörésre hajló természet. Hentesbolt: gorombán bántak veled.

*HEPEHUPÁS ÚT - Céltudatosság; kis fennakadás munkád végzésében.

*HERMELIN - Ravaszság; hermelinpalást: úrhatnámság.

*HERNYÓ- Kellemetlen helyzetedből, kínos körülményeidből végül valami nagyon jó fog kisülni; derűlátásod helyénvaló. *Hét szám - Káröröm; egy ellenséged vagy haragosod kudarca

*HEVEDER - Úgy érzed, hogy kihasználnak, élősködnek rajtad; nem szabadulsz egy kínos kötelezettségtől. *Héven utazni - Nem jutsz el oda, ahova szeretnél.

*HEVERŐ - Szépnek induló, de hamar ellaposodó partnerkapcsolat.

*HÍD - Jó kapcsolatteremtési készség, könnyen nyered meg az embereket. Híd, ami inog, hullámzik alattad: hízelgéssel, simulékonysággal magad felé fordítod az érdeklődést. Híd, amely nem folyó vagy völgy fölött vezet; szükségtelen helyen levő híd: ne fortélyoskodj, egyenes úton is célt érsz. Leszakadó híd: méltatlanra pazarlod az érzelmeidet, kedvességed hiábavaló. Hídról vízbe esni: sikertelen hódítási kísérlet, földre esni: egy barátod előnyben részesít valakit veled szemben.

*HIÉNA - Törvénytelen gondolatok, rosszban sántikálsz. Hiéna, ha megtámad: féltékenység, alapos gyanú.

*HIFI torony Férfiálomban: a személyes értékeiddel hódíts, ne segédeszközökkel. Nők álmában: egy férfi- és egy nőismerősöd ellentmondanak egymásnak.

*HIGANY - Alkalmazkodó természet.

*HIMLŐ- Ha elborítja tested: bűntudat egy rossz szokásod miatt. Himlőst látni: igazságtalanul szemrehányást kaptál. Himlőhely: nem szabadna annyit jelentéktelen részletekkel foglalkoznod.

*HÍMZÉS - Jóravaló természet.

*HÍNÁR - Több párhuzamos viszony; barátaid nem jönnek ki egymással, igen eltérő természetűek, bár Te külön-külön mindegyiket kedveled.

*HINTA - Visszavágyás a gyermekkorba; hintából kirepülni; keményen, tapintatlanul viselkedtek veled. Hinta, ami rémisztő lengésbe jön, veszélyessé válik: erődet meghaladó feladat; megoldhatatlannak tűnő helyzet, amiről nemsokára kiderül, hogy nem is volt olyan bonyodalmas.

*HINTÓ - Bizony elég gyakran frázisokban gondolkodsz, kényesen elkülönülsz.

*HINTŐPOR -Jóhiszeműség, amivel visszaélnek. Földre kiszóródott hintőpor: kölcsönadsz valamit, amit nem kapsz vissza. Hintőporos doboz, amit hiába rázol, nem jön belőle a por: egy neked tett ígéretet nem tartanak be.

*HIPPY, hipster - Egy lépéssel mindig el vagy maradva, nőknél a divatban, férfiaknál az eszmék terén.

*HÍRDETÉS- Őszinteségi rohamodban kipakoltál és ezt nagyon bánod; attól tartasz, hogy visszaélnek bizalmaddal.

*HÍRDETŐOSZLOP - Egy várt vallomás elmaradása; egészen mást mondanak, mint amire számítottál.

*HÍRES ember - Haszon.

*HIÚZ - Manipulálnak; igyekszel kikerülni egy csapdát.

*HIVATAL -Ismeretlen hivatal: nem igazodsz ki a saját dolgaidban; bizonytalan vagy. Hivatal, ha ott dolgozol: igyekvés egy dolgod rendbe hozására.

*HÓ - Hóesés: áldozatkészség, amely főleg tárgyi segítségben nyilvánul meg. Hóesésben sétálni: úgy hiszed, hogy kapcsolataidban a maximumot nyújtod, mindent megteszel, valójában nem viszonzol érzelmeket. Hópehely: egy hozzád közelálló személy apró, rossznak tartott szokását nem vagy képes elnézni. Hópehely, ha a szemedbe esik: érzelemszegényen ítélsz meg valakit.

*HÓD - Ügyeskedő, ravasz gondolkodásmód.

*HÓEMBER - Felnőttálomban: gyerekes indulat, ártó szándék. Irigykedsz valakire, aki társaságban nálad sikeresebb. Gyermekálomban: kényszerprogramok, tiltások sorozata.

*HÓGOLYÓ - Felnőtt ember álmában: rendteremtési mánia, a könnyedség hiánya. Szinte minden újat elutasítasz, véglegesen kialakított véleményed van a dolgokról. Gyermekálomban: az önálló gondolkodás hátráltatottsága, sőt: büntetett eredetiség. Báli mű hógolyó: kokettálsz, hogy majdan visszautasíthass.

*HÓHÉR- Szembe kell nézned egy nagyon kellemetlen körülménnyel; kínos program vár rád, amin kényszerülsz részt venni. Hóhér, ha Te lennél: erős fogadalom, amelyet nem tartottál be.

*HOLD -Általában: az elérhetetlenség jelképe. Ha a Holdat egészen az ablakod előtt, közel látod: kínzó vonzalom, kielégítetlen kíváncsiság, egy titokzatosnak hitt személy utáni epekedés. Hold, ami fut az égen: elárvultság, elhagyatottság. Felhők mögül elő-előbukkanó Hold: szorongás egy változás miatt; megmaradsz egy helyzetben, ami pedig a terhedre van. Fogyó hold: kedves hozzátartozó eltávolodása. Félhold: osztozni kényszerülsz egy érzelemben, nem érheted el, hogy valakinek a fgyelmét teljesen magad felé fordítsd. Telihold: nászút; mézeshetek.

*HOLDBELI TÁJ - Önmagaddal folytatott párbeszéd. Holdra tartó vonat: az ismeretlentől való félelem. Annak, aki Verne illusztrált műveit olvasta: kalandvágy.

*Holdfény - Hatástalannak érzed magad.

*HOLDKÓROS - Ha látod: olyasmit vágtak a fejedhez, amin azóta is háborogsz; teljesen alaptalannak ítélsz egy, a személyedről tett megállapítást, pedig érdemes lenne legalábbis elgondolkodnod rajta. Ha Te lennél holdkóros: nem tágítasz valakitől, aki pedig nem viszonozza vonzalmad, új és új hódítási kísérleteid nem hozzák meg az általad remélt eredményt.

*HOLLANDIA - Színes, sokoldalú és szórakoztató társaság.

*HOLLLÓ - Ijesztő hír, amiről később bebizonyosodik, hogy félreértésen alapult. Napjainkban: jogos elégedetlenség a postai szolgáltatásokkal; többszöri reklamációd ellenére nem kapod meg előfizetett újságaidat. Fehér holló: ábrándokat kergetsz.

*HOMÁLY - Rossz közérzet. Homályos szoba: segítségre szorulsz, nem igazodsz el egymagad. Homályos táj: társkeresés. *Hőmérő - Kusza érzelmek, nem tudod, hogy szerelmes vagy-e vagy sem.

*HOMOK - Felelőtlenül tett ígéret. Tengerparti homok, ami égetné a talpad: amit Te könnyű kis flörtnek gondoltál, azt a másik igencsak komolyan vette. Homokvihar: gondok, bajok, amelyekből csak nehezen bontakozol ki. *Homokóra Konzervatív gondolkodás. Homokóra, ha eltörik: kénytelen vagy alaposan megváltoztatni az eddigi ítéleteidet; érzelmeid ellentmondanak szigorú normáidnak.

*HOMOKVÁR - benned felmerülő kérdésre nem kapsz választ.

*HÖRCSÖG - Önbizalomhiány; békétlen természet. Gyakran hiszed, hogy bántanak, pedig Te fogsz rosszul hozzá egy dologhoz. *Hordágy - Újdonságra vágysz, de ezért nem teszel semmit.

*HORDÓ - Terhedre levő társaság; sodródsz, olyasmikbe keveredsz, amik miatt utóbb röstellkedsz. Hordóba bújni: félsz egy találkozástól. Forgó hordó vagy hordóban hányódni: jó képesség; végül is minden bajból kimászol. Lőporos hordó: magadnak okozott bonyodalmak; félrelépés.

*HORGÁSZ - Nem fogadod el a tiédtől eltérő véleményeket.

*HORGÁSZNI - Bizakodás, a jövőbe vetett hit. Horgászszerencse, jó fogás; célratörő magatartás. Horogra akadni: a kezdeményezőkészség hiánya.

*HORGONY - Remény. Keresed az igazit.

*HÓVIHAR -Azt gondolod, érzed, hogy áldozataidért nem kapsz viszonzást; nem szeretnek úgy, ahogy megérdemelnéd. Hóvihar, ha maga alá temet: elhagynak, méghozzá hideg és akkurátus természeted miatt.

*HÓVIRÁG - Nőknél: kis idegenkedés a testi szerelemtől. Férfiálomban: kis idegenkedés a férfiszereptől.

*HULLÁM - Adósság.

*HULLÁMVASÚT - Nem mersz, hovatovább nem vagy képes utat engedni sem pozitív sem negatív érzelmeidnek. Hullámvasúton rettegve ülni: válságos érzelmi helyzet; minden órában másképp ítéled meg a kilátásaidat.

*HÜLLŐ -Egy régi ismerősöd, barátod, barátnőd számodra érthetetlen viselkedése, figyelmetlensége.

*HÚR - Kényes helyzet, amely fokozott figyelmet vagy óvatosságot igényel. Fennáll a veszélye egy elhamarkodott döntésnek. Hangszeren elpattanó húr: sértettség, szakítási elhatározás. Ha hallod az elpattanó húr hangját és az még erősen, sokáig zeng: megbánt szakítás, amit szeretnél semmissé tenni.

*HURKA - Jól sikerült beszerzés, kamatozó vállalkozás.

*HÚS - Vadság, nehezen eltűrt irányítás.

*HÚSDARÁLÓ - Erősen korlátoznak a szabadságodban.

*HÚSVÉT - Megbocsátás. Húsvéti tojás: kreativitás, termékenység

*HUSZÁR - Hűség.

*HŰTŐSZEKRÉNY- Szigorú, merev természet. Hűtőszekrény, ha tele van: jelez olyan személyiséget, aki úgymond nem tudja kimutatni érzelmeit, valójában nincs is sok kimutatnivalója. Üres hűtőszekrény: érzelemszegénység. Hűtőszekrény, ha abban oda nem való dolgok vannak: számítás, megjátszott érzelmek. Ékszerek a hűtőszekrényben: hideg fejjel, számításból kötött házasság. Ruhanemű a hűtőszekrényben: nők álmában: szexuális alakoskodás. Férfiálomban: rendhagyó vágyak, amelyeket elfojtani igyekszel.

*HUZAL- Elhidegülés, egy barátság megszakadása.

*HUZAT - Ha huzatos helyiségben tárgyak elmozdulnak: várod, hogy változtassanak a körülményeiden, de Te magad nem sokat teszel sorsod jobbra fordulásáért. Ha papírokat mozdít el a huzat: hivatalos értesítést vársz, amely értesítéstől jót remélsz. Ha mozgó, lebegő papírok fehérek: megtisztulás.



I:

*IBOLYA - Kedves, nyitott személyiség jele; a szerénység szimbóluma. Nők álmában: jó baráti és társkapcsolat; igazán oda tudsz figyelni egy másik emberre. Férfiálomban: jó értelemben vett érzékenység; képes vagy átérezni mások helyzetét.

*IDEGEN - Idegen férfi, aki ellenségesen lép fel, férfiálomban: úgy érzed, hogy hibát követtél el, vádolod magad. Női álomban: hálót vetettél valakire, de az kibújt belőle; mesterkedéseid nem járnak eredménnyel.

*IDÉZET - Diákálomban: túlterhelés, vizsgaidőszak. Különben: útkeresés, elbizonytalanodás. Idézet, amelyre ébredés után is visszaemlékezel: egy nálad okosabbnak hitt személy tanácsa, amelyet követni igyekszel, de helyes megérzéssel kételkedsz annak célszerűségében. Falra, táblára írt idézet: lásd még jelentékeny tévedés.

*IGA - Kedved ellen való tevékenység. Nőtlennek házasság Krúdy.

*IGAZGATÓ - Ha saját munkahelyed igazgatója: konfliktus. Ha kitálalsz neki és megértéssel meghallgat, igazat ad: nincs módod a véleménynyilvánításra. Ha szigorral elutasít, bántóan viselkedik: egy hangoztatott véleményedből kis kellemetlenséged származik. Ismeretlen ember, akiről álmodban tudod, hogy igazgató: ésszerű irányításra vársz; munkahelyi feladataid önhibádon kívül megoldhatatlanok. Iskolaigazgató: gyermekálomban: nehezen tűrt fegyelem, értelmetlen feladatok. Felnőttálomban, ha régi iskolai igazgatód látod: ötleteidet nem tudod megvalósítani.

*IGAZGATÓSÁG, IGAZGATÓTANÁCS - Nyomasztó hétköznapok.

*IGAZOLÁS - Úgy érzed, mindenki ellenedre van, összeesküdött ellened a világ.

*IJEDTSÉG - Rossz lelkiismeret; ha ijedten ébredsz, de nem emlékszel vissza álmodra, csak az ijedtségre: kutass magadban és meg fogod találni azt, a nemrég történt eseményt, amiről régi, kellemetlen emléked felidéződött.

*IJESZTŐ - nek találni egy különben kedvesnek tartott személyt: érzelmeidet, gondolataidat nem magad alakítod ki. *IKRA Aprópénz, anyagi gond. Ha halat bontasz és abban nagy mennyiségű ikrát találsz: férfiálomban: önérzeteden esett csorba; olyan munkát vállaltál, ami a kedved ellen való, és az nem hozta meg a várt hasznot. Nők álmában: anyagi előnyökért teremtett, kedved ellen való kapcsolat, amely ráadásul nem is járt komoly bevétellel.

*IKTATNI, IKTATÓKÖNYV - Probléma, amelynek a megoldása fejtörést igényelne; halogatod egy dolgod rendbetételét.

*ILLATSZER - Anyagiasság, pénzcentrikus gondolkodás, ami természetesen nem fukarságot jelent: sőt inkább sorozatos, ám megbánt könnyelműséget; kívánságaid, ábrándjaid között a pénz foglalja el a legelőkelőbb helyet. Földre kifolyt illatszer: kitörő jókedv; röhögőroham; kis üvegben tartott illatszer: pedantéria, gyűjtögetési szenvedély; felesleges holmikat tárolsz, hátha egyszer még jó lesz jelszóval. Férfiillatszer, borotválkozóvíz: nők álmában: fegyelmezetlennek, könnyelműnek tartod a partnered; magadat tartod jobb gazdának. Férfiálomban: partnered lassan eluralkodik rajtad, átveszi az irányítást a dolgaid felett.

*ILLETLEN dolgokról álmodni - örülj, hogy legalább álmodban...

*IMA - Tanácstalanság; jóakarattal megoldható probléma.

*INDA - Szenvedély. Köréd csavarodó inda: férfiálomban: nem tudsz úrrá lenni egy érzelmeden; testi vonzalom egy különben ellenszenves nő iránt. Női álomban: öröm nélküli, eltűrt szexuális kapcsolat.

*ING - Könnyű szerelem, idill, amit nem tudsz titokban tartani. Inggomb: régi barát, egykori iskolatárs körüli gondolatok.

*INGA -Felbuzdulás; lelkesülten belekezdesz egy dologba, amit majd ismét abbahagysz. Ingaóra: önfelmentés. Arra gondolsz, hogy időhiányból nem teszel meg egy csomó fontos dolgot.

*INJEKCIÓ -Erőszak körüli fantáziálás. Gyakori azoknak a nőknek az álmában, akikkel túl sokan kezdenek ki, tolakodóak velük szemben; többnyire mindezt ők provokálják.

*INTŐ - Kisdiákálomban: szigorú környezet. Felnőtt-álomban: ha gyermeked intőt hoz: kissé elhanyagoltad őt az utóbbi időben. Ha magad kapsz intőt: buta tréfát csináltál.

*IPAROS - Csúnyán rászednek. Iparos, ha a házadban dolgozik: másra bíztál egy olyan dolgot, amit magadnak kellett volna elintézned.

*IRHABUNDA - Gyengédség, simogatás utáni vágy. Ha irhabundát meztelenül veszel fel és az kellemes érzést kelt: szexfantáziálás; olyan gondolatok, amiket jobbára titokban tartasz. Ha a bunda szúr: fantáziálásod miatt érzett kis bűntudat. Lásd még: BUNDA.

*IRODA - Zaklatottság.

*IRÓGÉPÖtlettelenség; másokra hagyatkozol véleményed kialakításában.

*ISKOLA - Gyerekálomban: csibészkedés, lógás. Felnőttálomban: ismeretlen iskola: kreativitás, jó ötletek sora, újító kedv. Ha régi iskoládban vagy és ott kellemesen érzed magad: harmónia, terveid megvalósulnak, elképzeléseid sikert hoznak. Ha szorongással vagy jelen régi iskoládban: meggondolatlanság, kifecsegtél valamit. Ha iskoládban felelned kell: buzgólkodás.

*ISMERETLEN - Ember: nem igazodsz ki magadon; nem érted pontosan, hogy mit miért csinálsz. Ismeretlen táj, magányosság, új ismeretség utáni vágy; ismeretlen városba, faluba érkezni: új barátság; egy régi ismerősödben új erényeket találsz. Ismeretlen rendeltetésű tárgy, gép: kedvvel fogsz hozzá egy nehéz feladathoz; szívesen töröd a fejed és általában jó eredményre jutsz.

*ISMERKEDÉS - Kutatásaidban holtpontra jutottál; ahhoz, hogy kidolgozz valamit, új szempontokra van szükséged.

*ISMERŐS-- Lásd: BARÁT

*ISTENTISZTELET - Nemes igyekezet; segítőszándék.

*ISTÁLLÓ - Nagytakarítás. Gazdánál: üres istálló: hiába várt nyereség, kedvezetlen időjárás. Jószággal telt istálló: szerencse; jó üzlet, kölcsönösen előnyös megegyezés.

*ISZAP - Lásd:

SÁR *ISZONYAT Lásd: RÉMÜLETAddig is videózz kevesebbet

*ITAL - Szeszes ital: rövid pórázra vagy fogva. Gyümölcsital: ismered a mértéket. Víz mint ital: jó irányú változás, megújulás, megtisztulás; ha dohányos vagy: le fogsz szokni róla.

*ITATÓ - Ha állatok veszik körül: kedvetlenül láttak vendégül. Üres itató: váratlan vendég, aki zavarba hoz.

*ITRÁNG - Céltudatosság.

*IZLAND Egyedüllét; sóvárgás egy régi kedves ismerős, hozzátartozó után.

*IZOM - Ha rajtad nő és óriási méreteket ölt: elkeseredettség, csüggedtség. Izmaid, ha elfogynak, összemennek: csalódás, fájdalom. Izmait mozgató ember: féltékenység.

*IZZADTSÁG -Megkönnyebbülés, túl vagy egy nehéz helyzeten. J:

*JACHT - Lekicsinyellsz egy érzelmet; rálegyintesz a benned felmerülő kérdésekre, pedig komolyabban kellene venned a saját érzelmeidet, indulataidat. Jacht, amin meztelen emberek vannak: fékentartott fantáziák, visszafojtott gondolatok. Viharba kerülni jachttal: egy komolytalannak tartott érzelem, amely keserű bonyodalmakat okoz.

*JAPÁN - Egyszerre több holmid, berendezésed, tv, rádió, magnó, stb. megy tönkre.

*JAPÁN EMBER - Sportoló álmában: vereségtől tartasz. Különben: kimerültség.

*JEGENYE - Felfedezik egy értékes tulajdonságod.

*JEGESMEDVE - Magadra erőltetett felnőttesség; engedj néha utat játékos kedvednek.

*JEGY - Felhatalmazás. Megbíznak valamivel, ami a kedvedre van; jó irányba befolyásolsz valakit. Élelmiszerjegy: vigasz régi feljegyzés.

*JEGYGYŰRŰ - Tiltott szerelem.

*JEGYZETFÜZET (BLOKK; HATÁRIDŐNAPLÓ) - Megfeledkezel valamiről - esetleg szándékosan; elfoglaltságodra hivatkozva kitérsz egy kérés elől.

*JEGYZŐKÖNYV - Jobb híján elfogadod mások magyarázatát; érzelmeid megakadályoznak abban, hogy egy kérdésben tisztán láss.

*JELES (osztályzat) - Nem tettekben, hanem ábrándokban törsz a sikerre; szükséges teendőket halogatsz.

*JELMEZ - Átlátszó hazugság. Jelmezbál: Unalmasnak tartott környezet. Barátaidat, esetleg partneredet unod, holott Te nem fedezed fel a színeket. Jelmezes ember: passzivitás, nem tudod jól megszervezni azokat a programokat, amelyekre vágyakozol. Jelmez, ami dominót utánoz: tiltott, esetleg munkahelyi, kaland, flört.

*JELMONDAT, JELSZÓ - Bizonytalanság. Hangoztatott véleményedben magad is kételkedsz.

*JELVÉNY - Ha ismert: régi kedves barátok emléke; iskolatárs, akivel már régen nem találkoztál. Ismeretlen jelvény: jó beilleszkedőképesség; gyorsan feltalálod magad a legkülönbözőbb helyzetekben; csak a szerelmi kapcsolatokban vagy kissé ügyefogyott. Bőrödre tűzött vagy égetett jelvény: igazságtalanságot szenvedtél el; egyéni és eredeti véleményed titkolnod kell. Jelvény, ami címert ábrázol: felvágás, vélt vagy valódi sikereid fitogtatása.

*JOGAR - Nők álmában: szerepzavar; úgy érzed, kicsúszik a kezedből a hatalom, az irányítás, amelyet eddig sem gyakoroltál, inkább csak vágytál rá; engedékenyebb magatartással előbb célt érsz, mint követelőzéssel. Férfiálomban: a nőkről alkotott múlt századi vélemény: messze nem vagy olyan erős és határozott, mint amilyennek mutatni igyekszel magad; erőltetett keménységed mögött nagyon is sérülékeny lélek lakozik.

*JOGOSÍTVÁNY -Legközelebb egy kicsit se igyál, ha vezetsz.

*JOGSZABÁLY -Eredeti gondolkodásmód; véleményed gyakran különbözik a többiekétől, de meg kell tanulnod - sajnos - néha elhallgatni; nem kell minden körülmények között kimondanod, amit gondolsz.

*JOGÁSZ - Nagyon belemerültél egy vitába; folytatólagos véleménykülönbség; túlzott hévvel akarod álláspontod elfogadtatni.

*JUGOSZLÁVIA -Kellemes időtöltés. Rossz időben, télen Jugoszláviáról álmodni: önmagáét beszél; de lehet, hogy rosszkedvedért egyszerűen az időjárást teszed felelőssé, pedig érdemes lenne gondolkodnod azon, hogy mi is az igazi bajod. Nők álmában: szereted a szépet.

*JUH - Engedékenység, amellyel visszaélsz.

*JUHÁSZ - Türelmetlenség, udvariatlanság.

*JUTALOM - Mások helyett végzett munka; hátrányos helyzet.

*JÁCINT - Egy jó barátod barátnőd kedvesével kacérkodsz.

*JÁRDA - Megerőltető munka.

*JÁRDASZEGÉLY - Nem tudsz betartani egy határidőt.

*JÁRDASZIGET - Fáradságos, megerőltető munka, amelynek nem látod az értelmét; felesleges adminisztráció.

*JÁRŐR - Akadályt gördítenek eléd.

*JÁSZOL Derű, optimizmus, amit nem kezd ki, nem tud kikezdeni a külvilág.

*JÁTSZMA (sport) - Lendületes, jókedvű személyiség: jó humorérzék; vitakedv.

*JÁTÉK (JÁTÉKSZER) -Alkotókedv, kreativitás. Régi játékokkal telezsúfolt helyiség: gyerekkori álmaid csak kis részben valósultak meg, de mindenképpen jó eredményeket értél el. Szétszórt játékok: nem arra koncentrálsz, amit már jól megcsináltál, hanem arra, hogy mi mindent akarsz még tenni. Társasjáték, ha egy vagy több emberrel játszod: jó beszéd- és vitakészség, egészséges versenyszellem, önálló gondolkodás. Ha egyedül játszol egy társasnak szánt játékkal: nem tudod kivel megosztani a gondolataidat, férfiálomban: szép, de csacsi partner.

*JÁTÉKAUTOMATA - Rossz ötlet; izgalmasnak induló kapcsolat.

*JÉG - Azt jelenti, ami: hidegség. Ha jégen jársz, korcsolyázol és itt igen bizonytalanul érzed magad: feloldódási képtelenség, ami egy kis zavartól még inkább elmélyül. Ha a jégen biztonsággal, nagy ügyességgel mozogsz: jól alakoskodsz; nők álmában: szexuális ügyeskedés, amely mögött nincsenek átérzett indulatok. Jég, ami emberszerű alakot ölt: szeretnél feloldódni egy kapcsolatban, szerelemben, azonban nem vagy őszinte, valami meggátol talán a rosszindulat véleményed, kívánságod kimondásában. Jég, amit messziről látsz; nem értenek meg; közömbös partner. Jéghegy: rideg környezet; intézeti vagy kórházi emlék, amit valami napi esemény felelevenített; szigorú szülők jelenléte vagy emléke. Jégeső: fösvény partner, aki a legkisebb szükséges kiadást is könnyelműségnek minősíti. Jégeső, ha a termésedben pusztít: túl jól akartál járni egy alkuban, üzletben, ezért aztán nem is sikerült. Jegesember: unalmas téli esték régi feljegyzés. Jég, ami elolvad alattad vagy körülötted: sikerül feloldanod egy magadban lévő gátlást. Jégdarabok, ha a kezedben vannak: ügyesen irányítasz valakit; megőrzött józansággal érzelmeket játszol. Jégkocka italban: kicsit elvetetted a súlykot; úgy hiszed, többet mutattál meg magadból, mint ami ésszerű lett volna; fecsegtél.

*JÉGCSAP - Ha ereszen, ház oldalán látod: kellemetlen családi kapcsolat; feszültség két, általad szerelt személy között. Jégcsap, ha a kezedben tartod: férfiálomban: olyan nő kacérkodik veled, akinek nem vágysz a társaságára. Nők álmában: nem váltod ki azokat az indulatokat, amelyeket szeretnél. Jégcsapot letörni: hideg számítás, érdekkapcsolat különösen nők álmában, de férfiálomban is előfordul és akkor ugyanazt jelenti.

*JÉGKORONG (mérkőzés) - Presztízsből kitartasz egy hibás elképzelésed mellett. Jégkorongozó: számító, hidegfejű ismerős; megszorultságodban olyanokhoz kell fordulnod, akiket nem szívelsz.

*JÉGPÁLYA Merészség; érzelemmentesen kezelt üzleti ügyek.

*JÉGSZEKRÉNY Régi klasszikus jégszekrény egykori jegyzet szerint: Lesed az alkalmat, hogy visszaadj egy kölcsönt.

*JÉGVIRÁG-Ablakon: tapintatlan kíváncsiságod ellenérzéseket ébreszt. Jégvirág, ha rajtad vagy ruhádon van: úgy gondolod, hogy megfelelő bátorítás esetén jó kapcsolatot tudnál létesíteni; azt várod, hogy mások közeledjenek hozzád, nem sokat teszel egy barátság, esetleg egy partnerkapcsolat kialakításáért.

*JÓD - Túlteszed magad megbántottságodon.

*JÓS, JÓSNŐ - Megerősítést keresel egy elhatározásodhoz, elképzelésedhez; másoktól akarod hallani azt, amit magad gondolsz.

*JÓSLAT Felmented magad, holott hibás vagy. Inkorrekt eszközökkel igyekszel célt érni.

*JÓVÁHAGYÁS - Titkolt érzelmek, vágyak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelmeztetés

A Gyógynövények - Kövek - Teák egy információs jellegű weboldal, amelyet orvosi szakvélemény nélkül nem szabad alkalmazni.

A Gyógynövények - Kövek - Teák szerzője nem gyógynövényszakértő, minden, amit itt leírtam a források közt szereplő könyvekből, internetes oldalakról származik.

Ha komolyan beteg vagy, mindenképpen fordulj orvoshoz, ha pedig gyógyszereket szedsz, akkor is kérd ki a orvosod véleményét a gyógynövények használatáról.
Még akkor is, ha esetleg dédnagyanyád hagyományozta rád a gyógynövények használatának technikáját, mert minden ember másként reagálhat, esetleg allergiás lehet valamely összetevőre.

Felmerülő egészségügyi probléma esetén mindig konzultálj orvosoddal.

A Gyógynövények - Kövek - Teák szerzője nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyeket az önállóan, segítség nélkül, kizárólag az Gyógynövények - Kövek - Teák oldalon szereplő informácókra támaszkodva elvégzett, abbahagyott vagy nem megkezdett gyógykezelés okoz.


Összes oldalmegjelenítés

Az oldal bannere

Az oldal bannere

Itt voltak


Translate

xxxx

lap tetejére

xxxxxxxxxxxx

lap tetejére