Hozzávalók:
1000 g apróhal ( kárász, keszeg, törpeharcsa ),
1500 g ponty,
1200 g harcsa,
100g zsír,
400 g (nem friss) vöröshagyma,
60 g házi pirospaprika, só,
2 gerezd fokhagyma,
2 db zöldpaprika,
1db paradicsom,
1 db krumpli, pár szem erős paprika
Elkészítés:
A halakat megtisztítom, fejükből eltávólítom a keserü fogat, farkukat, uszonyaikat levágom. A ponty és a harca húsát leszedem a törzsről, felszeletelem, beírdalom, megsózom és a felhasználásig félreteszem.
A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és a zsírban megfonnyasztom, hozzáadom a pirospaprika 2/3-át, és azonnal feleresztem kb.3.5 l vízzel.
Az apróhalakat, halak fejét, kárkászát, uszonyait, farkát, zöldpaprikát, a paradicsomot, zúzott fokhagymát, és a megtisztított negyedekbe vágott krumplit hozzáadom, sózom és addig főzöm mig a halhús leválik a törzsről.
Átpaszirozom, és felforralom, ha sürű akkor vizzel felhigítom. Az elkészült alaplébe belerakom a lesózott pontyot, és a harcsát, ( ha van akkor a belsőséget is) az erős paprikát.
Amikor felforrt beleteszem a maradék pirospaprikát, ha szükséges akkor sózom és erős paprikával ízesítem.
10 percnyi forralást követően tűzforrón tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése