Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg borjúfilé (egészben)
10 dkg gouda sajt
10 dkg aszalt barack
80 dkg burgonya
5 dkg vaj
2 dl tej
2 evőkanál olaj
2 dl marhahúsleves (kockából)
2 dl tejszín fél dl fehérbor
1 evőkanál citromlé
Előkészítés:
A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, megmossuk. Hosszában éles késsel átszúrjuk.
A sajtot és az aszalt barackot kis darabokra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A burgonyát annyi sós vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Még melegen áttörjük, a vajjal és a tejjel habosra keverjük.
A húsba töltjük a sajtot és a barackot, a végeit összetűzzük.
Kívülről bedörzsöljük sóval és borssal. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
Az olajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, és a húst körös-körül megpirítjuk benne.
Áttesszük egy tepsibe, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékba öntjük a marhahúslevest és a tejszínt. Felére beforraljuk, hozzáadjuk a bort, a citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
A húst szeletekre vágjuk, a mártással és burgonyapürével körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése