2013. december 16., hétfő

Halfilével rakott krumpli



Halfilével rakott krumpli


Hozzávalók (3-4 személyre):

4-5 szelet halfilé

1 kg krumpli

besamell mártás

(kis lábosban olajban, 2 ek lisztet felöntünk kb.1/4 l tejjel, ha sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről) 1/2 pohár joghurt só, bors, bazsalikom, rozmaring, kapor, szerecsendió

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük.

A halfiléket megmossuk, ha maradt bennük szálka (biztos), azt kiszedegetjük, majd a halakat félbe, háromba vágjuk.

A besamell mártást elkészítjük, a fűszereket és a joghurtot belekeverjük.

A megfőtt krumplit hideg víz alá téve lehűtjük, lehúzzuk a héját. Egy tűzálló tál aljára kevés olajat öntünk, beleszeleteljük a krumpli felét, rárakjuk a halakat, ráöntözzük a joghurtos-fűszeres mártás felét, erre jöhet a maradék krumpli karikázva, majd a maradék mártás.

Sütőben pirulásig, kb.1/2 órát sütjük közepes lángon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelmeztetés

A Gyógynövények - Kövek - Teák egy információs jellegű weboldal, amelyet orvosi szakvélemény nélkül nem szabad alkalmazni.

A Gyógynövények - Kövek - Teák szerzője nem gyógynövényszakértő, minden, amit itt leírtam a források közt szereplő könyvekből, internetes oldalakról származik.

Ha komolyan beteg vagy, mindenképpen fordulj orvoshoz, ha pedig gyógyszereket szedsz, akkor is kérd ki a orvosod véleményét a gyógynövények használatáról.
Még akkor is, ha esetleg dédnagyanyád hagyományozta rád a gyógynövények használatának technikáját, mert minden ember másként reagálhat, esetleg allergiás lehet valamely összetevőre.

Felmerülő egészségügyi probléma esetén mindig konzultálj orvosoddal.

A Gyógynövények - Kövek - Teák szerzője nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyeket az önállóan, segítség nélkül, kizárólag az Gyógynövények - Kövek - Teák oldalon szereplő informácókra támaszkodva elvégzett, abbahagyott vagy nem megkezdett gyógykezelés okoz.


Összes oldalmegjelenítés

Az oldal bannere

Az oldal bannere

Itt voltak


Translate

xxxx

lap tetejére

xxxxxxxxxxxx

lap tetejére