Hozzávalók
50 dkg pulykamellfilé
1 dl narancslé, narancshéj
1 ek szójaszósz
1 ek liszt só, borskeverék, őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg, rozmaring, kevés olaj
Elkészítése:
A húst vágjuk kockákra, kevés olajban pirítsuk meg minden oldalról, pici vizet öntsünk alá, fűszerezzük.
Öntsük a húshoz a narancslét, szójaszószt. Egy kanál lisztet kevés vízzel, vagy narancslével csomómentesen elkeverünk, hozzáöntjük a puhára főtt húshoz, így finom szaftot kapunk.
Ananásszal töltött csirke
Hozzávalók:
1 tölteni való csirke
25 dkg rizs
1 darabolt ananász (konzerv)
1 ek zellerzöld apróra vágva
2 ek mazsola
2 ek olvasztott vaj só, bors, curry, majoranna, olaj
Elkészítése:
A csirke és az olaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Sózzuk be a csirkét, töltsük meg a masszával, tűzzük össze a bőrét, tegyük tepsibe, öntsünk hozzá annyi olajat, hogy ujjnyi vastagon álljon a tepsiben. Sütés közben locsolgassuk a zsírjával, pirulásig süssük, (kb. 1 óra).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése