Hozzávalók:
1 póréhagyma,
2-3 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma, vaj vagy olívaolaj,
2 babérlevél,
1 teáskanál liszt, tejföl, só, őrölt szerecsen dió, bors, reszelt sajt füstölt és trappista, barna kenyér
Elkészítése:
A vöröshagymát félbevágom, szép vékonyra szeletelem. A póréhagymát is vékonyra vágom.Kevés olajon vagy vajon üvegesre dinsztelem kevés sóval fedő alatt.
Ha kész, felengedem vízzel, beleteszem a babérlevelet, kb. 20 percig főzöm.
Világos vajas rántást készítek, kevés vízzel felengedem, és a leveshez öntöm. Tejfölt, őrölt szerecsendiót, borsot, és ízlés szerint még sót teszek bele, és kb. még 10 percig főzöm.
Mikor megfőtt, a kétféle reszelt sajtot belekeverem, de már nem főzöm tovább.
A barna kenyérből szép kis szeleteket vágok, megpirítom, az egyik oldalára sajtot olvasztok.
A forró levest tányérba szedjük és a sajtos pirítóssal tálaljuk.
Mindenkinek jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése