Hozzávalók:
50 dkg lencse
1-2 fej lilahagyma
4,5 dl tejföl cukor mustár babérlevél ecet só
A lencsét főzd meg sóval és babérlevéllel ízesített vízben, majd szűrd le, s hagyd kihűlni.
A meghámozott lilahagymát vágd fel vékonyan félkarikákra, s készíts belőle cukros ecetes hagymasalátát.
Ezt hagyd állni egy órát, majd szűrd le (a levére is szükség lesz!), s a hagymát add a lencséhez. A tejfölt ízesítsd mustárral, s add hozzá a hagymasaláta levét is, majd az öntetet keverd a hagymás lencséhez. Tálalás előtt hagyd az egészet hűvös helyen összeérni.
Ezt a receptet Mocsáry Christinának köszönhetjük. Ő salátalevélre szedve, sült bacon szalonnával díszítve tálalja, s ajánlja kísérőnek a szilveszteri virsli minden formájához.
FORRÁS :http://www.konyhamester.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése