A tésztához zsír helyett használhatunk vajat is. Fémdobozban sokáig eláll – hacsak menten el nem fogy!
Hozzávalók:
● 45 dkg liszt,
● 20 dkg zsír,
● 5 dkg cukor,
● 1 tojássárgája,
● 2 dkg élesztő,
● csipetnyi só,
● kb. 1 dl tejföl,
a töltelékhez:
● 30 dkg lekvár,
● 20 dkg darált dió,
● 10 dkg cukor,
a tetejére:
● 20 dkg étcsokoládé,
● 2 evőkanálnyi olaj
A tésztához valókat gondosan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett deszkán a cipócskákat egyenként akkorára nyújtjuk, mint a kistepsi. Az első tésztalapot a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, lekvárral megkenjük.
Meghintjük cukros dióval, majd ráterítjük a következő lapot hasonló módon.
A fölső lapot villával megszurkáljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni egy-másfél órán át.
Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Ha kihűlt, a sütőpapír segítségével a tepsiből kiemeljük és bevonjuk csokoládémázzal.
Ehhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az olajjal simára keverjük. Egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején és hagyjuk megdermedni.
Ha kész, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Előkészítés: 30 perc + kelesztés
Megalkotás: sütés+ 15 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése