Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg ráma sütőmargarin
1 tojás
2 dkg étcsokoládé
12 dkg cukor
1 kiskanál őrölt fahéj
bevonáshoz: 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a cukorral, a tojással, az őrölt fahéjjal, a reszelt csokoládéval és az olvasztott (de nem forró) margarinnal omlós tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve a korongokat gőz felett megolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Ha a csoki megdermedt, máris kínálhatjuk.
Megjegyzés: 1-2 kiskanál étolajat szoktam még a csokoládéhoz keverni, így a máz folyékonyabb lesz, s ha megdermed, szép fényes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése