Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt
25 dkg ráma sütőmargarin
2 dl tejföl csipet só
A töltelékhez:
20-20 dkg darált dió, őrölt mák
20 dkg porcukor
12 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor tej, ill. rum
A forgatáshoz:
25 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk.
Ezalatt elkészítjük a töltelékeket:
a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.
A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a leeső részeket is összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A korongok alsó részére tesszük a tölteléket, feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Dobozban sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése