1 közepes nagyságú füstölt csülök,
50 dkg hordós savanyú káposzta,
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl, só, pirospaprikaa, szemes bors.
Az egy éjjelen át hideg vízben megáztatott füstölt csülköt egy liter friss vízben puhára főzöm, majd kiveszem és kis kockákra vágom.
Az olajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, meghintem a liszttel és kevergetve barnára sütöm. Egy kevés paprikával megszórom és a csülök főzővizével, illetve annyi savanyúkáposzta-lével engedem fel, hogy kb. másfél liter levest kapjak.
Beleteszem a csülökhúst és a jól kicsavart savanyú káposztát, a fokhagymát, borsozom, illetve szükség esetén sózom, majd a káposzta puhulásáig főzöm.
Tálaláskor tejföllel ízesítem. Karikára vágott füstölt kolbász is jöhet bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése