Hozzávalók:
35 dkg lencse,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg főtt sonka,
15 dkg főzőkolbász,
2 nagy fej hagyma,
1 nagy sárgarépa, só, bors, kevés ecet,
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát. Ráöntjük a jól megmosott lencsét és a kockára vágott sonkát. Megsózzuk-borsozzuk, s leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a lencse félig megpuhul. Akkor beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott sárgarépát és a karikára vágott kolbászt. Amikor a lencse puhára főtt, ecettel savanyítva, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Baconben sült sajtos virsli
Hozzávalók:
virsli sajt (lehet sima trappista sajt, de füstölt sajt is)
szeletelt bacon
Elkészítés:
A virsliket hosszában bevágom félig, és az így keletkezett üregbe vékony sajtszeletet teszek. Ezután betekerem baconbe, tepsibe teszem, és 10-15 percig sütöm lassú tűzön! Nagyon finom étel, köret lehet hozzá kifli, zsemle, kenyér, de akár burgonya vagy rizs is.
Virslis-majonézes lencsesaláta
Hozzávalók:
2 tojás só
50 dkg konzerv lencse (főtt)
1 csokor újhagyma vagy arasznyi póré
4 virsli 6-6 evőkanál majonéz és tejföl
1 kávéskanál mustár néhány csepp citromlé
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A konzerv lencsét leszűrjük, újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a virslit is. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral és a citromlével ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A lencsét, a hagymát meg a virslit beleforgatjuk, tálba töltjük. A főtt tojásokat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a salátát ezzel díszítjük, tálalásig behűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése