2013. december 16., hétfő

Sváb lencse - Baconben sült sajtos virsli - Virslis-majonézes lencsesaláta



Sváb lencse


Hozzávalók:

35 dkg lencse,

10 dkg füstölt szalonna,

15 dkg főtt sonka,

15 dkg főzőkolbász,

2 nagy fej hagyma,

1 nagy sárgarépa, só, bors, kevés ecet,

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát. Ráöntjük a jól megmosott lencsét és a kockára vágott sonkát. Megsózzuk-borsozzuk, s leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a lencse félig megpuhul. Akkor beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott sárgarépát és a karikára vágott kolbászt. Amikor a lencse puhára főtt, ecettel savanyítva, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.




Baconben sült sajtos virsli


Hozzávalók:

virsli sajt (lehet sima trappista sajt, de füstölt sajt is)

szeletelt bacon

Elkészítés:

A virsliket hosszában bevágom félig, és az így keletkezett üregbe vékony sajtszeletet teszek. Ezután betekerem baconbe, tepsibe teszem, és 10-15 percig sütöm lassú tűzön! Nagyon finom étel, köret lehet hozzá kifli, zsemle, kenyér, de akár burgonya vagy rizs is.


Virslis-majonézes lencsesaláta


Hozzávalók:

2 tojás só

50 dkg konzerv lencse (főtt)

1 csokor újhagyma vagy arasznyi póré

4 virsli 6-6 evőkanál majonéz és tejföl

1 kávéskanál mustár néhány csepp citromlé

1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A konzerv lencsét leszűrjük, újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a virslit is. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral és a citromlével ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A lencsét, a hagymát meg a virslit beleforgatjuk, tálba töltjük. A főtt tojásokat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a salátát ezzel díszítjük, tálalásig behűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Google+ Followers

Figyelmeztetés

A Gyógynövények - Kövek - Teák egy információs jellegű weboldal, amelyet orvosi szakvélemény nélkül nem szabad alkalmazni.

A Gyógynövények - Kövek - Teák szerzője nem gyógynövényszakértő, minden, amit itt leírtam a források közt szereplő könyvekből, internetes oldalakról származik.

Ha komolyan beteg vagy, mindenképpen fordulj orvoshoz, ha pedig gyógyszereket szedsz, akkor is kérd ki a orvosod véleményét a gyógynövények használatáról.
Még akkor is, ha esetleg dédnagyanyád hagyományozta rád a gyógynövények használatának technikáját, mert minden ember másként reagálhat, esetleg allergiás lehet valamely összetevőre.

Felmerülő egészségügyi probléma esetén mindig konzultálj orvosoddal.

A Gyógynövények - Kövek - Teák szerzője nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyeket az önállóan, segítség nélkül, kizárólag az Gyógynövények - Kövek - Teák oldalon szereplő informácókra támaszkodva elvégzett, abbahagyott vagy nem megkezdett gyógykezelés okoz.


Összes oldalmegjelenítés

Az oldal bannere

Az oldal bannere

Itt voltak


Translate

xxxx

lap tetejére

xxxxxxxxxxxx

lap tetejére