Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
2 ek mazsola
3-4 alma fahéj, szegfűszeg, só, kakukkfű, bors egy kis olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst sóval, borssal, fahéjjal bedörzsöljük, felforrósított olajban minden oldalról megpirítjuk, ezután levesszük a tűzről, hozzátesszük a mazsolát, a megpucolt, felszeletelt almákat, a szegfűszeget, kakukkfűvet, és betesszük az előmelegített sütőbe.
Közepes lángon alufóliával lefedve puhára sütjük.
Narancsos fűszeres csirkemell
A páchoz:
1 citrom leve,
1 narancs leve,
1 kk feketetea, só, gyömbér
1 hagyma (apróra vágva)
1 gerezd fokhagyma (zúzva)
3 ek joghurt só, bors, narancshéj, rozmaring, kevés olaj
Elkészítése:
A páclevet keverjük össze egy tálban, tegyük bele a megmosott húst, 1 órát hagyjuk a lében a hűtőben.
Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, a lecsöpögtetett csirkemellet beletesszük, mindkét oldalát megpirítjuk, a páclevet ráöntük, fűszerezzük, és lassú tűzön lefedve pároljuk, amíg megpuhul (kb 20 perc).
Ha kész, kivesszük a húst egy tálba, melegen tartjuk.
A főzőléhez adjuk a joghurtot és a narancshéjat, 1-2 percig melegítjük, majd ráöntjük a félretett húsra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése