2013. december 16., hétfő

Mézes sertéskaraj - Narancsos pulyka

Mézes sertéskaraj


Hozzávalók:

6 szelet sertéskaraj,

6 kanál méz,

1 csésze pikáns ketchup,

1 nagyobb citrom szeletelve

Elkészítése:

A húst megmossuk, tiszta kendovel megszárítjuk, s egymás mellé tepsibe tesszük, majd ráöntjük a mézzel kevert ketchupot.

A húsokat 1-1 szelet citrommal díszítjük. Egy órát sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.



Narancsos pulyka




Hozzávalók 4 személyre:

1 evőkanál currypor

1 evőkanál ételízesítő

3 csésze rizs (kb. 30 dkg)

2 narancs

2 tojás

1 pohár tejföl

3 dkg mandulaforgács

1 kis bébipulyka (konyhakész)

2 evőkanál étkezési keményítő

Előkészítés:

Felforralunk 6 csésze vizet a curryvel és az ételízesítővel.

Belekeverjük a rizst, és kb. 18 perc alatt megfőzzük.

A narancsot vastagon meghámozzuk (a fehér héját is levágjuk), és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst.

A lecsepegő levet felfogjuk.

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, és a mandulaforgáccsal együtt a rizsbe keverjük.

A narancshús felét is hozzáadjuk.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A pulykát kívül-belül megmossuk, szárazra töröljük, és bedörzsöljük sóval. Megtöltjük a rizses töltelékkel, és a nyílást összevarrjuk. A combokat, szárnyakat formára kötözzük.

A pulykát lefedhető sütőtálba fektetjük, lefedjük, és 30 percig sütjük. (Ha nincs ilyen tálunk, fedjük le szorosan a tepsit alufóliával.)

Aláöntünk 1,5 dl vizet, és lefedve további 30 percig sütjük.

Levesszük a fedőt, és még 45 percig sütjük a pulykát. Közben többször meglocsoljuk a pecsenyelével.

Végül kivesszük a pulykát a sütőből, 10 percig pihenni hagyjuk, és csak ezután vágjuk fel.

A pecsenyelevet láboskába öntjük, a tepsit kiöblítjük kevés vízzel, és ezt is a lábosba öntjük, az egészet vízzel 4 dl-re kiegészítjük. Felforraljuk.

Az étkezési keményítőt elkeverjük a narancslében, és a lábosba öntjük. Hozzáadjuk a maradék narancshúst, besűrítjük, sóval, borssal fűszerezzük, és a húshoz kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Google+ Followers

Figyelmeztetés

A Gyógynövények - Kövek - Teák egy információs jellegű weboldal, amelyet orvosi szakvélemény nélkül nem szabad alkalmazni.

A Gyógynövények - Kövek - Teák szerzője nem gyógynövényszakértő, minden, amit itt leírtam a források közt szereplő könyvekből, internetes oldalakról származik.

Ha komolyan beteg vagy, mindenképpen fordulj orvoshoz, ha pedig gyógyszereket szedsz, akkor is kérd ki a orvosod véleményét a gyógynövények használatáról.
Még akkor is, ha esetleg dédnagyanyád hagyományozta rád a gyógynövények használatának technikáját, mert minden ember másként reagálhat, esetleg allergiás lehet valamely összetevőre.

Felmerülő egészségügyi probléma esetén mindig konzultálj orvosoddal.

A Gyógynövények - Kövek - Teák szerzője nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyeket az önállóan, segítség nélkül, kizárólag az Gyógynövények - Kövek - Teák oldalon szereplő informácókra támaszkodva elvégzett, abbahagyott vagy nem megkezdett gyógykezelés okoz.


Összes oldalmegjelenítés

Az oldal bannere

Az oldal bannere

Itt voltak


Translate

xxxx

lap tetejére

xxxxxxxxxxxx

lap tetejére