Gyógynövényekkel az alkoholizmus ellen
Ételeink tele vannak tartósítószerekkel, térfogatnövelőkkel és más káros – sőt rákkeltő – anyagokkal, melyek felhalmozódhatnak szervezetünkben.
Az alkoholizmus..
Már kis mennyiségű alkohol is kémiai változásokat okoz szervezetünkben.
Káros hatásai közé tartoznak a következők: nyálkahártya izgató, májtúlterhelő, károsítja a normál bélflórát, rombolja az idegsejteket (elbutít), fokozza az agresszivitást, kiszárítja a szervezetet, károsítja a szívet, köszvényt, infarktust és hasnyálmirigy-betegséget idézhet elő.
Az alkohol 2-10%-a a tüdőben és a vesékben, 90%-a pedig a májban bomlik le.
Az antialkoholisták bizonyítottan jóval tovább élnek, mint az alkoholisták. De még náluk is tovább élnek azok, akik néha-néha isznak alkoholt, de csak mértékkel.Ha előre tudjuk, hogy alkoholt fogunk fogyasztani, érdemes felkészülnünk rá! Igyunk sok folyadékot a kiszáradás ellen és máriatövis-tinktúrát vagy -teát.
A máriatövis (Silybum marianum) terméseiből nyerhető ki a szilimarin nevű flavolignán-keverék, ami három flavonidból áll. A Silybum mariánum ezenkívül gyulladáscsökkentő, javítja a májfunkciót, normalizálja a sejteket. Tartalmaz még keserűanyagokat és illóolajokat is. A máriatövis porított magvai gyógyszertárakban, bioboltokban szerezhetők be, teája otthon is könnyen elkészíthető.
Forrázzunk le egy evőkanál máriatövis-termést egy csésze, forrásban lévő vízzel, majd 15 perc állás után szűrjük le. Fogyasszuk reggel éhgyomorra, ebéd előtt és este vacsora előtt is. Alkoholisták felépülését is segíti, véleményem szerint ez a legideálisabb gyógynövénytea számukra.
A máriatövis bárhol könnyen megtermő, fényigényes, szívós, életerős növény. Az arabok zsenge leveleit salátákba keverik, bár az én számomra túlságosan szúrósak levelei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése